Cybersecurity, everywhere you need it

Fortinet Security Day on vuotuinen lippulaivatapahtumamme, missä sinulla on mahdollisuus kuulla näkemyksiä, kokemuksia ja visioita niin keynote-puheenvuoroissa kuin breakout-esityksissä, jotka ovat astetta teknisempiä. Jokainen varmasti löytää itselleen sopivan ja kiinnostavan ja ajankohtaisen aiheen.

Tänä vuonna teemana on ”Cybersecurity, everywhere you need it”, minkä alla keskitymme erityisesti IT tietoturvaan, kuten esimerkiksi tietoturvallinen verkkoympäristö, pilvipalvelut ja aplikaatiot, pääsynhallinta sekä OT-tietoturvaan. Aihe on noussut monen yhtiön johtoryhmän agendalle eikä kukaan varmasti kyseenalaista teeman ajankohtaisuutta.  

Viime aikojen turbulenssi on eittämättä jättänyt jälkensä: epävakaa makrotaloustilanne, Euroopan konfliti sekä alati kasvava kyberuhkien laajuus sekä niiden agressiivisuus ja monimuotoisuus. Kaikki tämä tähdentävät ajassa olevien sekä tulevaisuuteen varautuvien tietoturvaratkaisujen ajankohtaisuutta ja tärkeyttä osana IT strategiaa. Kuten päivän pääteemassa todetaan, tietoturvan on oltava siellä, missä sitä tarvitaan.

Fortinet Security Day 2023 Finland -tapahtuman aikana saat meiltä ideoita ja ajatuksia, miten itse voit varautua. Tapahtumassa käytettävissäsi on sekä Fortinetin omat tietoturva-ammattilaiset että kumppanimme, joiden kanssa voit avata keskustelun juuri sinulle ajankohtaisesta aiheesta. Tapahtumassa tapaat myös muita kaltaisiasi ammattilaisia ja kollegoita, joden kanssa niin ikään voit keskustella tietoturvasta.

Fortinet Security Day 2023 Finland järjestetään Messukeskus Siivessä, Helsingin Pasilassa. Voit seurata tapahtuman esityksiä myös livestreamin kautta. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä "Livestream". Toimitamme livestream-linkin ilmoittautuneille sähköpostilla ennen tapahtumaa. 

Nähdään 5. lokakuuta.

Lämpimästi tervetuloa!

Mikael Markkula
maajohtaja, Fortinet Suomi

5 lokakuuta 2023

Klo 8.00 - 17.00

Fortinet Security Day -tapahtuman ohjelma, jonka julkaisemme elokuussa, on rakennettu heille, joiden vastuualueeseen kuuluu tai he työskentelevät IT- ja kyberturvallisuusasioiden, OT/IoT-, verkko- tai datacenter-ratkaisujen parissa. Tilaisuus on kävijöille maksuton.

Paikka: Messukeskus Siipi, Rautatieläisenkatu 3, 00520 Helsinki

Keynote-puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista, trendeistä ja tulevaisuuden näkymistä sekä asiakascase -puheenvuoroja ja teknisempiä katsauksia. 

Tapaa kollegoitasi muista yrityksistä, keskustele, kysy ja hae vastauksia. Päivä on mahdollisuus oppia uutta, päivittää olemassa olevaa tietoa ja löytää uusia ideoita. 

Tapaat Fortinetin omat huippuammattilaiset ja kumppaneitamme. 

Puhujat

OHJELMA

Thursday, October 5, 2023
8:00 AM - 9:00 AMRekisteröinti ja aamukahvi  
9:00 AM - 9:20 AMTervetuloa Fortinet Security Day 2023 -tapahtumaan!

Fortinet Security Day 2023 -tapahtuman avaus

Mikael Markkula
9:20 AM - 9:50 AMFortinet Keynote: Building Resilient Cybersecurity Strategies with NIS2

Navigating the Advancements, Implications, Challenges, and Opportunities

The second iteration of the Network and Information Security Directive (NIS2) is set to introduce new requirements and strengthen the cybersecurity posture of European Union member states, digital service providers, and operators of essential services. As cybersecurity threats continue to evolve, building resilient cybersecurity strategies that can withstand and recover from cyber incidents has become a top priority for organizations.

During this session, we will explore the advancements and implications of NIS2, the challenges and opportunities that it presents, how it can be leveraged to build more resilient cybersecurity strategies, and how Fortinet is accelerating the resilience landscape.

Ricardo Ferreira
9:50 AM - 10:30 AMKahvitauko

Kahvia, keskustelua, näyttely ja demot

 
10:30 AM - 11:00 AMAsiakasarvoa maailmanluokan teknologian ja palveluiden yhdistelmällä

Lavalle Elisan verkko-, tietoturva- ja asiantuntijapalveluiden liiketoimintajohtaja Joni Oksasen kanssa nousevat Turun lahja hankejohtamiselle, suurvisionääri Jani Lehto sekä K-ryhmän IT-infrastruktuurista vastaava Katariina Vuorio kertomaan, miten Elisa ja Kesko onnistuivat toimittamaan laadukkaasti Fortinetin teknologiaan perustuvan SDWAN-palvelun käyttöön 219 K-Marketiin, aina Hangosta Tornioon, vain kolmen kuukauden aikana.

Joni Oksanen
11:00 AM - 11:30 AMMatka tietoturvalliseen OT-ympäristöön - kieltämisen ja huolestumisen kautta hallittuun kehittämiseen

OT-ympäristöjen tietoturvan kehitysaskeleet ovat selvät, mutta miksi niiden tietoturvan taso laahaa IT-ympäristöihin verrattuna perässä? Puheenvuoro tuo esiin tyypillisiä haasteita ja kehitystä hidastavia tekijöitä sekä ratkaisumalleja kehityshankkeiden läpiviemiseksi, liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseen tähdäten.

 

Toni Laaksonen
11:30 AM - 12:00 PMDNA - Palkittu palveluedelläkävijä asiakastarpeiden ratkaisijana

Kuvaus DNA:n menestyksekkäästä järjestäytymisestä Fortinet teknologian jatkeena sekä siitä, millaisia kumppanien tarpeita toiminnalla on ratkottu nyt ja tulevaisuudessa.  

Juho Saarinen
12:00 PM - 12:45 PMLounas ja verkostoitumista

Lounas, keskustelua, näyttely ja demot

 
12:45 PM - 1:15 PMTrack 2 - Kokonaisvaltainen kyberturvallisuus liiketoiminnassa

Miksi kyberturvallisuutta tulisi lähestyä kokonaisvaltaisesti ja mikä on sen rooli liiketoiminnoille digitalisoituvassa ympäristössä.

markku korkiakoski
12:45 PM - 1:15 PMTrack 1 - Paikkariippumattoman tietoturvallisen käyttäjäkokemuksen tuottaminen – verkon ja kyberturva rooli?

Verkko ja kyberturva kattavat laajan kirjon käytäntöjä, tekniikoita ja toimenpiteitä, jotka on suunniteltu suojaamaan arkaluonteisia tietojamme, yksityisyyttämme ja digitaalisten järjestelmien eheyttä. Mutta miten kyberturva saadaan toimivalle tasolle, heikentämättä käyttäjäkokemusta? Tule kuuntelemaan miten Fujitsun palveluratkaisut varmistavat verkon ja kyberturvan tehokkaan toiminnan ja voivat auttaa parantamaan käyttäjäkokemusta

Niina Kalenius
1:15 PM - 1:45 PMTrack 1 - Asiakastarinoita SD-WAN toteutuksista

Oppeja ja kokemuksia asiakkaiden SD-WAN-toteutuksista: miksi asiakas siirtyy SD-WAN:iin, mitä ongelmia se ratkaisee, miten toteutus rakentuu, mitä on syytä huomioida ja vastaako ratkaisu odotuksiin?

Antti Leimio
1:15 PM - 1:45 PMTrack 2 - Kyberpuolustuksen etulinjassa - päätelaitteiden suojaaminen

Digitaalisessa maailmassa, jossa yhä useampi laite on yhteydessä verkkoon, päätelaitteiden suojaus on noussut keskeiseen rooliin kyberpuolustuksessa. Tämä aihe kattaa nykyiset uhkakuvat, teknologiat ja parhaat käytännöt, jotka liittyvät älypuhelimiin, tietokoneisiin, tabletteihin ja muihin päätelaitteisiin.

Juha Hilden
1:45 PM - 2:15 PMTrack 1 - Tuotannon verkot yhä useammin hyökkäysten kohteena - miten huomioida tämä varautumisessa?

OT (Operational Technology) eli teollisuuden verkot ovat kasvavassa määrin hakkereiden hyökkäysten kohteena. Miten uhkakuva on muuttunut ja mitä uhkia me tällä hetkellä näemme? Miten riskiä voi tehokkaasti vähentää ja samalla tehdä hallinnasta yksinkertaisempaa? Esityksessämme pureudumme parhaisiin käytäntöihin, teknologisiin ratkaisuihin ja strategioihin, joiden avulla voimme vahvistaa tuotantoverkkojemme tietoturvaa ja varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden.”

Mikko Ala-Jaakkola
1:45 PM - 2:15 PMTrack 2 - Verkkosovellusten turvaaminen monipilviympäristöissä

Verkkosovellusten turvaaminen monipilviympäristöissä on oleellinen osa nykyaikaista tietoturvaa. Monipilviympäristöissä sovellukset toimivat usein hajautetusti eri pilvipalveluissa, mikä lisää haasteita niiden suojaamisessa. Tässä aiheessa tarkastellaan, miten verkkosovelluksia voidaan turvata tehokkaasti monipilviympäristöissä.

Timo Lohenoja
2:00 PM - 2:45 PMKahvitauko

Kahvia, keskustelua, näyttely ja demot

 
2:45 PM - 3:15 PMTrack 2 - Tietoturvallinen verkkoarkkitehtuuri on liiketoiminnan jatkuvuuden peruspilari

Digitaaliaikana yritykset ovat entistä haavoittuvaisempia kyberuhkille. Tietoturvallinen verkkoarkkitehtuuri on välttämätön liiketoiminnan keskeytyksettömälle toiminnalle, suojaten kriittisiä prosesseja ja tietoja. Ilman sitä, datavarkaudet ja toimintahäiriöt voivat aiheuttaa suurta vahinkoa. Tämä arkkitehtuuri on perusedellytys yrityksen menestykselle digitaalisessa ympäristössä. Tule kuulemaan tähän tietoiskuun miten Fortinet mahdollistaa skaalautuvan ja innovatiivisen tietoturva-arkkitehtuurin.

Jukka Mäki
2:45 PM - 3:15 PMTrack 1 - Modernisoidaan tietoturva ja etätyöskentely - ratkaisuna FortiSASE

Hybridityön myötä käyttäjien sijainnista riippumattoman yhtenäisen tietoturvan saavuttaminen ei ole täysin ongelmatonta. Sovellusten hajautuminen asettaa myös arkkitehtuurillisia haasteita tehokkaalle tietoturvalliselle työnteolle. 

SASE-arkkitehtuuri (Secure Access Service Edge) auttaa ratkaisemaan näitä haasteita ulottamalla modernit tietoturvakontrollit ja suorituskykyisen sovellussaatavuuden käyttäjille globaalisti.

Pasi Villman
3:15 PM - 3:45 PMTrack 1 - Kokonaisvaltaiset tunnistautumisen ja pääsynhallinnan ratkaisut

Digitaalisen transformaation ja monimutkaisten verkkoekosysteemien aikakaudella organisaatioiden on oltava entistä valppaampia hallitessaan käyttäjien pääsyä tietoresursseihin. Fortinet IAM (Identity and Access Management) esittelee uuden sukupolven tunnistautumisen ja pääsynhallinnan ratkaisut, jotka on suunniteltu nykypäivän haastaviin tietoturvaolosuhteisiin.

Tero Hemming
3:15 PM - 3:45 PMTrack 2 - Digitaalisen hyökkäyspinta-alan ymmärtäminen mahdollistaa varautumisen

“Digital Risk Protection”-palvelu keskittyy tunnistamaan ja hallitsemaan organisaation digitaalista jalanjälkeä ja suojelemaan sitä erilaisilta uhilta. Palvelu kattaa verkossa olevien tietojen seurannan, brändin suojelun, tietojen vuotojen ehkäisyn, kyberuhkien torjunnan ja muut toiminnot. Tule siis kuulemaan miten teidän yrityksen kyberresilienssiä voidaan parantaa entisestään!

Niko Stranden
4:00 PM - 4:45 PMClosing keynote: Crisis Management and Strategies for Dealing with Ransomware Attacks

Best Practices in Handling Ransomware Attacks, Lessons from Real Cases

In an increasingly digitized world, the threat of cyberattacks looms larger than ever, with ransomware attacks becoming a major concern for businesses of all sizes. In this gripping lecture, we delve into the critical field of crisis management, focusing on the daunting challenge of handling a ransomware attack. Drawing on real-world cases and best practices, we will guide you through the intricate steps of navigating such a dire situation. You´ll explore:

- Immediate Response Strategies
- Hostage Negotiation Dynamics
- Navigating Ransom Payment Dilemmas
- Client & press Communication and Damage Control
- Selecting the Least Worst Solution

Be prepared to emerge from this lecture where your ethical compass will be challenged.

Christian Spohr
4:45 PM - 5:00 PMPäätössanat: Mikael Markkula, maajohtaja, Fortinet

Päivän yhteenveto ja katsaus vuoteen 2024

Mikael Markkula
5:00 PM - 6:00 PMTilaisuuden päätös ja verkostoitumista

Näyttely ja verkostoitumista. 

Ovet sulkeutuvat klo 18.00.

 

Sponsorit

DNA

DNA on valtakunnallinen operaattori ja yksi Suomen johtavista tietoliikennepalvelujen tarjoajista. Palvelujemme perustana on oma laaja kiinteän yhteyden valokuituverkko, omat kattavat 4G- ja 5G-verkot sekä näiden yhteyksien päälle toteutettavat tietoturvalliset ratkaisut. Meillä on vahva asiantuntemus ja pitkä kokemus ICT-alan palveluiden toimittajana.

Tavoitteemme on tehdä yrityksesi päivittäisestä tekemisestä mahdollisimman mutkatonta. Olemme kehittäneet palveluitamme siten, että sinä voit keskittyä täysipainoisesti omaan liiketoimintaasi ja asiakkaittesi palvelemiseen. Toimiva, oikein valittu palvelukokonaisuus tukee yrityksesi kasvua sekä huolehtii asiakkaiden ja työntekijöiden tyytyväisyydestä.

DNA on myös osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden suurin teleoperaattori ja maailmanlaajuisesti johtava IoT-ratkaisujen toimittaja. Kehitämme jatkuvasti yhteistä tarjoomaa palvellaksemme suomalaisia yritysasiakkaita paremmin.

Elisa

Elisa’s mission is a sustainable future through digitalization. We are a pioneer in telecommunications and digital services, and in 5G. We provide sustainable solutions for over 2.8 million consumer, corporate and public administration customers in our core markets of Finland and Estonia, as well as in over 100 countries internationally.

In Finland, Elisa is a market leader in telecommunications, and our international cooperation partners include e.g. Vodafone and Tele2. Elisa is listed on the Nasdaq Helsinki. In 2022, our revenue was EUR 2.1 billion and we employed 5,600 people in more than 20 countries. Elisa is a carbon-neutral company. elisa.com

Telia

Telia on kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, IT- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Telia Cygate on osa Telia-konsernia, ja toteuttaa vaativia asiakasratkaisuja tietoturvan, tietoverkkojen, ohjelmistojen sekä konesali- ja pilvipalveluiden parissa. Telia Cygate turvaa ja varmistaa asiakkaiden toiminnan jatkuvuuden ja ketterän kehityksen yli 400 huippuasiantuntijan, liki 600 IT-alan sertifikaatin ja 24/7-operaatioiden voimin.

Capgemini

Capgemini is a global leader in partnering with companies to transform and manage their business by harnessing the power of technology. We are a responsible and diverse organization of 360,000 team members in more than 50 countries. Capgemini is trusted by its clients to address the entire breadth of their business needs, from strategy and design to operations, fuelled by the fast evolving and innovative world of cloud, data, AI, connectivity, software, and digital engineering.

At Capgemini, our mission is to help clients create end-to-end strength in cybersecurity. By applying our in-depth industry expertise and our 15 SOCs and 6,000+ cybersecurity experts worldwide, we ensure powerful cybersecurity is ever-present, while also making it as invisible as possible.

Fujitsu

Fujitsun tarkoitus on rakentaa kestävämpää maailmaa vahvistamalla luottamusta yhteiskuntaan innovaatioiden avulla. Olemme asiakkaidemme digitalisaatiokumppani yli 100 maassa, ja noin 124 000 työntekijäämme ratkaisee työssään ihmiskunnan suurimpia haasteita. Palvelu- ja ratkaisuvalikoimamme perustuu viiteen avainteknologiaan: tietojenkäsittely, verkot, tekoäly, data ja tietoturva sekä konvergoidut teknologiat, joita yhdistämällä autamme luomaan kestävää muutosta. Fujitsu Finland Oy toimii Suomessa yli 20 paikkakunnalla. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä ja suurimmat aluetoimipisteemme ovat Tampereella, Turussa ja Lahdessa. Suomessa ja Virossa palveluksessamme työskentelee noin 2 000 työntekijää. Lisätietoa: www.fujitsu.com/fi/

Loihde

Loihde Trust is one of Finland’s largest comprehensive corporate security providers with 24 offices and 500 professionals all around Finland. Loihde Trust produces comprehensive corporate security solutions, from security technology to cyber security. When corporate security is viewed as a whole, you can create a business environment for the customer, where the customer is able to develop and focus on core competencies.

Exclusive Networks
Ingram Micro Finland