Name
Zero Trust og sikkerhed i produktionslaget, beskyt produktionen med en zone strategi
Date & Time
Thursday, September 1, 2022, 11:10 AM - 11:40 AM
Henrik Meyer
Description

Med en stigende udvikling i mere "smarte" løsninger til at indsamle data og optimere infrastrukturen ser vi en stigende trend at konvergere IT- og OT-miljøer. Mange komponenter og platforme genanvendes fra IT og implementeres i OT-miljøer som f.eks. Cloud Services, samt flytning af DMZ til cloud og anvendelse af centrale platforme til indsamling af data som kan øge produktiviteten. I takt med at IT og OT overlapper i infrastrukturen er risikoen for cyber angreb også stigende. I denne konvergering af både eksisterende og fremtidige OT-miljøer, så er det vigtigt at vi tænker sikkerhed ind i strategien uden at gå på kompromis med de primære formål i OT-miljøer.

Statssponsorede angreb og ransomware er i stigende grad i udvikling til også at ramme kritisk infrastruktur og OT-miljøer, men også risikoen for insider trusler og operationelle fejl er kritiske risici med anvendelse af mere avancerede infrastruktur komponenter. Derfor er der også kommet nye lovrammer og direktiver som f.eks. NIS og NIS2 som stiller krav til at organisationens kontrol og implementering af sikkerheden skal prioriteres.

I dette indlæg vil Henrik give et bud på hvordan man kan bygge en sikker netværksinfrastruktur op i OT-miljøet. Baseret på kontrol, synlighed og en praktisk tilgang til sikkerheden og tilgængeligheden, men de basale OT-principper prioriteres.

Type
Plenary