Public Cloud inspiratiesessie
voor lokale en centrale overheid

Digitale transformatie is een vaak gebruikte term binnen de overheid. De ontwikkeling en opkomst van cloud diensten, in welke vorm dan ook, dwingt ons om onze ICT infrastructuur en organisatie anders in te richten. Zowel op nationaal als lokaal niveau is de uitdaging om meer te doen met minder. Als gevolg van de COVID-19-pandemie zijn de middelen sterk afgenomen, terwijl de vraag naar digitale diensten toe is genomen. Het is wat ons betreft een gegeven dat elke overheidsorganisatie op termijn diensten gaat afnemen in de public cloud.

De public cloud is voor veel organisaties een nieuw domein binnen de ICT infrastructuur en dit brengt veel uitdagingen met zich mee. Waar haal je als organisatie de juiste kennis vandaan? Wat zijn de mythes en aannames? Hoe blijven we aan de BIO voldoen? Welke securitymaatregelen moeten er worden ingeregeld?

In ons webinar geven we in pakweg 1,5 uur antwoorden op deze vragen. Op een pragmatische wijze bespreken we de best-practices en de valkuilen van de public cloud en geven wij u tips en inzichten waar u direct mee aan de slag kunt.

29 april 2021

9.30 CET

Sprekers

Sven Voormolen
Sven Voormolen
Systems Engineer
Fortinet
Sven is al jarenlang iemand die het beste voor zijn klanten probeert te vinden. Van de creatieve oplossingen die hij heeft bedacht bij startups in Silicon Valley, tot aan de grote projecten in het enterprise segment. De laatste jaren is Sven met veel enthousiasme vooral actief in het publieke segment. Hij is altijd positief en kritisch en weet daarom de juiste oplossingen en ideeën te vinden.

Dat laatste is iets wat hij ook graag doet met zijn reizen die meestal niet de standaard vakanties zijn, maar reizen die ook creativiteit vragen omdat ze niet eenvoudig te regelen zijn. Vraag gerust naar de verhalen.
Harm Teerenstra
Harm Teerenstra
Systems Engineer Public
Fortinet
Harm is een pre-sales consultant/security consultant met meer dan 8 jaar ervaring in de informatiebeveiligingsbranche. Ooit startte hij zijn loopbaan als politieagent, waarbij hij strafrecht enorm interessant vond. Wellicht verklaart dit ook zijn huidige voorliefde voor wet- en regelgeving en normenkaders binnen de informatiebeveiliging. Harm vind het leuk om die droge stof te vertalen in eenvoudige en beheersbare stappen welke organisaties kunnen hanteren bij het bereiken van compliance en tegelijkertijd diens digitale weerbaarheid te verhogen, een win-win situatie dus.
Jeroen Bismans
Jeroen Bismans
Systems engineer
Fortinet
Jeroen is al meer dan 10 jaar actief binnen cybersecurity. Hij startte zijn carrière als securityconsultant en werd al snel gepassioneerd door alles wat met cybersecurity te maken had. De steeds veranderende aard, de uitdagingen en constante innovatie maken dit werkveld voor hem zo boeiend.
Diezelfde kenmerken zag hij terug binnen public cloud. De voorbije jaren heeft hij zich dan ook helemaal verdiept in deze materie en prijst zichzelf gelukkig dat hij het cloudgebeuren en cybersecurity kan combineren in zijn huidige functie als System Engineer/Cloud Security Architect.
Zijn gedrevenheid om steeds up-to-date te blijven zorgt ervoor dat hij klanten en partners steeds van het beste advies kan voorzien in de snel evoluerende digitale maatschappij.

Agenda

donderdag 29 april 2021
BIO Compliance - do's en dont's in de Public Cloud09:30 - 10:15
Public Cloud - best practices en valkuilen10:15 - 11:00
Office 36511:00 - 11:30